Skryt om punktlighet

Publisert: 2. mai 2005 kl 16.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

93,8 prosent av alle NSB-tog var i rute, en forbedring på 2,4 prosent sammenlignet med 2003. Størst punktlighet hadde finske VR med 97,3 prosent, mens sveitsiske SBB kom på andreplass med 95,4 prosent, ifølge en pressemelding fra NSB. Den europeiske punktlighetsstatistikken føyer seg inn i rekken av forbedringer for NSB i 2004. Både sikkerheten, punktligheten, kundetilfredsheten, omdømmet, medarbeidertilfredsheten og lønnsomheten er forbedret, heter det i meldingen.

- Det er svært gledelig at NSB hevder seg også i internasjonal sammenheng. De siste årene har vi arbeidet møysommelig og systematisk med å forbedre punktligheten, som er helt avgjørende for kundetilfredsheten, og nå gir det resultater, sier leder for NSB personaltog og visekonsernsjef i NSB, Rolf Roverud.

Selv om NSB skryter av å være i europatoppen, er nok mange av kundene av en helt annen oppfatning. En av ØRs medarbeidere skulle nylig ta tog fra Nationaltheateret. Rett før toget skulle gå kom det en melding over høyttaleren: «Toget er 15 minutter forsinket på grunn av personellmangel.» Kanskje flere som har opplevd dette?

Saken fortsetter under annonsen