Skråpulsen - Sex og politikk

Publisert: 1. august 2002 kl 09.35
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Politikere av den rakryggede typen er vane med å legge seg på rygg i mediene, når de dummer seg ut.
I Fremskrittspartiet er det ikke overraskende motsatt. Her er det først på rygg prinsippet som gjelder. En stadig strøm av referater fra partiets møter tyder på at ungdom som vil opp og frem i partiet først må besvangres med nytt politisk tankegods. Ikke alle takler dette like bra. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe.
Partiet ble lenge beskyldt for en total mangel på ungdomspolitikk. Nå kan ingen lenger påstå at FrP ikke fører en aktiv ungdomspolitikk. Korte inn- og utspill har brakt unge og eldre i partiet tettere sammen, og en ny ungdomspolitikk skal være unnfanget.
Den senere tids misnøye blant partiets yngre garde, skyldes muligens at generasjonskløften i partiet ennå ikke er helt bedekket, selv om det skal være bred enighet i alle aldersgrupper om at partiets flytende linje i alkoholpolitikken videreføres. Det samme gjelder den harde linjen i lov- og orden politikken.
Saken fortsetter under annonsen

Nå må ledelsen vise at det er handlekraft bak ordene. Parti-pisken svinges allerede over løsmunnede og kravstore ungdommer som er kåte på en politisk karriere. Og det gjelder å slå hardt, for å hindre at den nye partilinjen - for ikke å si party-linjen - i ungdomspolitikken støter bort skattetyngede eldre og pleietrengende som i årevis har drømt om billigere pjoltere og enerom.
Sadomasochisme er et populært alternativ til mer eller mindre usikker sex, så her er partiet helt på linje med de siste trender. Vi gleder oss allerede til etterdønningene etter neste landsmøte som sikkert får enda mer snert og medieoppmerksomhet.
Det rare er at FrP ikke har lært noe fra mønstersamfunnet - USA. Der vet de at det er vanskelig å styre når man blander pikk og politikk. Bare spør Bill Clinton!