Skråpulsen: Postens grønne politikk

Publisert: 29. mai 2002 kl 15.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Posten Norge BA er en meget serviceinnstilt og nytenkende organisasjon. For å hjelpe studenter, inkassolistede og andre som stadig er på flyttefot, har de opprettet en midlertidig ordning der du kan få posten ettersendt til din nye adresse i inntil ett år. Gratis. Det eneste du behøver å gjøre er å oppgi din gamle og din nye adresse til Postverket, og de skal sørge for resten. I det minste i teorien.

Denne ordningen har imidlertid vist seg å være litt i meste laget for de menneskelige brevduene. Istedenfor å videresende all post til din nye adresse, sender de den gjerne i retur til avsender, eller til din gamle adresse. Om de ikke spiser den opp da. Brev, regninger og medlemsblader har hatt en skummel tendens til å forsvinne sporløst etter at jeg tok i bruk den midlertidige omadresseringen i fjor høst. Så om du tilhører dem som liker å tro at bortkomne regninger også forsvinner fra kreditorenes regnskaper, ja da har Posten løsningen for deg!

Omadressering av post har altså vist seg å være en svært effektiv måte å bli kvitt papirer på, før de i det hele tatt har vært innom søppelkurven. For alt vi vet kan dette være Postens bidrag til et renere miljø. Gjennom slett arbeid av nasjonens sjefsdue tvinges vi bort fra papirkorrespondanse og inn i cyberspace - E-post, nettbank og efaktura er eneste mulighet om du er på flyttefot, og ikke liker torpedoer.

Saken fortsetter under annonsen