Skråpulsen: Enka i våre hjerter

Publisert: 1. juli 2002 kl 13.45
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Enka klemte alle til sin fargerike barm: kåte tenåringer med og uten klær, hjelpsomme politikere, kvinner med skjegg, muskuløse strippere, hallikdømte og ikke minst helt vanlige kristen-homofil-sosialister. Enka klarte i tillegg å selge rådyre paraplydrinker og kanalisere kontantstrømmen unna kemneren. Midt i det hele svinset en venninne fra Frelsesarmeen iført en småsexy uniform. Hos Enka og Gud er det i sannhet rom for alle.

Enka kjeder verken seg selv, gjestene eller tabloidavisenes lesere. Ikke siden Bibelens beretninger om Sodoma har vi kunnet fråtse i så mye lettkledd moro som på Kulturhuset Enka AS. Herrens straff har imidlertid latt vente på seg. Men som det står i første Mosebok: «Da sa Herren: Finner jeg femti rettferdige i Sodoma, vil jeg spare hele byen for deres skyld.» Å revidere uskyld er naturlig nok vanskeligere enn å revidere tall, så mens Herren gransker sjeler, teller kreditorene kroner. Enka slet også med bakmenn av ulike kalibre, så dessverre kan både kroner og sjeler være vanskelig å gjøre rede for.

Vi ser likevel ikke bort fra at Herren kan ha funnet femti rettferdige blant Enkas venner, og derfor lar andre utgyte svovel og trykksverte. Vi kjenner opptil flere som beholdt klærne på da de besøkte Enka. De er i dag glade for å slippe svovel på moteklærne, samtidig som de føler seg snytt for gruppesexen, som ifølge tabloidene nærmest var inkludert i Enkas cover charge.

Det hele er tross alt en aldri så liten bragd Enka har klart. Sjelden har vel en enslig kvinne til de grader evnet å samle, for ikke si forene, så ulike mennesketyper fra alle samfunnslag. Hvem ville trodd at en stortingsrepresentant fra lov og orden partiet ville gå på rygg blant utagerende sodomitter? Det manglet bare at Valgerd og Kjell Magne stakk innom for en sigar og en skvett raudvin. Det lar seg nok ordne i neste episode, for etter det vi erfarer planlegger Enka en ny varmestue, der politikere, sodomitter, journalister og andre utstøtte kan omgås i fred.

Vårt krav: Fredsprisen til Enka nå!

Saken fortsetter under annonsen