Skattefeil

Publisert: 19. mai 2004 kl 15.55
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Vi håper skattemyndighetene forstår at det er mulig å gjøre feil når de reviderer investorers selvangivelser. Skatteetaten har selv erfart at det er mulig å feile.

Etaten sendte i år for første gang aksjeeiere oppgave over aksjer de har solgt. Problemet er bare at en del av oppgavene er feil, og det får betydning for aksjonærenes beregning av tap eller gevinst, og dermed for skatten.

Skattedirektoratet ber derfor dem som har solgt aksjer om å kontrollere oppgaven nøye før de summerer og fører beløp over i selvangivelsen. De ber folk om å være særlig oppmerksomme på at anskaffelsestidspunkt er korrekt, at anskaffelseskostnaden for aksjer man har solgt er riktig, og at beløpet man solgte aksjene for stemmer.

Fristen for å levere selvangivelsen har gått ut for de fleste, men noen har fått den utsatt, og en del bedrifter som benytter seg av det elektroniske «Altinn»-tilbudet til skattemyndighetene har frist først 31. mai. Hvis du har levert angivelse med feil beløp, nøl ikke med å kontakte ligningskontoret.

Saken fortsetter under annonsen