Sipping i årtier...

Publisert: 29. juli 2002 kl 10.33
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

100 års sipping, er en DN-tittel vi husker godt. Artikkelen oppsummerte redernes - shippingnæringens - evige klagesang. Husker vi ikke feil, var det i forbindelse med opprettelsen av det nye lavskatteregisterert NIS. Eller kanskje var det i forbindelse med skattereformen i 1992? Nei, det var vel faktisk da de fikk igjennom nullskatten på midten av 90-tallet. Mot Finansdepartementets uttalte skepsis, men altså med nok støtte fra mellom- og høyrepartier i Stortinget.

Nå ser vi begynnelsen på en ny, evig klagesang. Eirik Haugen, direktør i Prosessindustriens Landsforening og tidligere rådgiver under industriminister Finn Kristensen, gyver løs på sine partifeller med noe som kan matche shippingens dommedagsprofetier:

- Det er sjokkerende og en skandale. Det er en avvikling av deler av industrien. Når regjeringen legger dette til grunn, må vi få vite hvilke bedrifter Arbeiderpartiet regner med vil bli lagt ned. Det må vi få på bordet før valget.

Sier altså den tidligere AP-tillitsvalgte. Grunnen er at regjeringen har lagt frem en stortingsmelding om kraftbalansen i Norge, der det anslås at industriens kraftforbruk vil bli redusert med 22 prosent frem til 2010, ifølge Dagens Næringsliv.

Vi kan bare konstatere at dette blir det mer av fremover. For med full rulle i resten av økonomien og store, udekkede behov i offentlig sektor blir det mye å klage over for Haugen og andre med bena i den tradisjonelle industrien.

Saken fortsetter under annonsen