Siddissuksess i yen

Publisert: 29. juli 2002 kl 10.39
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

De som fulgte Økonomisk Rapports råd om å ta boliglån i japanske yen i fjor høst, smiler om dagen. Kursen på yen har falt i overkant av 15 prosent de siste fem månedene. Dermed har et boliglån på en million kroner krympet minst 150.000 kroner regnet i norske kroner. I tillegg kan kundene glede seg over en effektiv lånerente på mellom 2 og 2,5 prosent. Det er spesielt rogalendingene som har satset på valutalån.

- Vi har cirka 2000 privatkunder som har satset på boliglån i yen. En håndfull av disse har konvertert lånene til norske kroner, og tatt gevinster på inntil et par hundre tusen kroner. De fleste foretrekker likevel å dra nytte av den lave renten, sier Leif Bø som er markedssjef i SR-bank.

Til sammen har banken lånt ut to milliarder kroner i valutalån, hovedsakelig i japanske yen. Og disse kundene har flere gode nyheter i vente.

- Renten reguleres halvårlig. Og renten i Japan er nylig senket ytterligere, noe som betyr enda lavere rente for kundene, sier Bø. Han understreker likevel at disse lånene er forbeholdt risikovillige kunder med svært god privatøkonomi.

Saken fortsetter under annonsen