Service, jøss!

Publisert: 26. juni 2002 kl 13.23
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Vinmonopolet har fått servicetelefon (sic). Du leste riktig. Servicetelefon!!!

- Har det klikket for dere?

- Hø, hø. På ingen måte. Vi ønsker bare å informere publikum om våre variable åpningstider. Kommunene bestemmer nemlig selv hvor lenge vi kan holde åpent, og det kan være opp til fire forskjellige lukketider i løpet av en uke, sier rådgiver Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Den statlige pusheren av lovlig dop, er på offensiven. Og det trengs kanskje i en tid med økende konkurranse fra andre mer oppsøkende selgere, med døgnåpen drift og dumpingpriser. Ni av de ti siste pressemeldingene fra Polet handler om åpning av nye pol i by og bygd. Statsmonopolet har skjønt at de må ut til folket hvis de skal ha håp om å overleve.

- Vi nekter ikke for at vi ønsker å bedre tilgjengeligheten på legal alkohol for å få støtte for Polets legitimitet. Det er tross alt kun 45 prosent av spritsalget i Norge som skjer i lovlige former, sier Nordahl.

Det er altså mye å gå på. Siden økt tilgjengelighet øker forbruket, skulle det ikke forbause oss om Valgerd øker dosen til et helt glass vin i ny og ne. Da kan det jo tenkes at både det ene og andre vedtaket bankes gjennom. Apropos banking og tømmermenn, så opplyser Polet at en flaske sprit vil bli cirka 37 kroner billigere fra neste år, forutsatt at «Samarbeidsregjeringens» budsjett skåles gjennom på Stortinget. Men årets juleakevitt må nok en gang kjøpes i Sverige.

Påfallende er det også at annonsen for Polets servicetelefon ser ut som en dødsannonse. Det er jo lov å håpe. Skål!

Saken fortsetter under annonsen