Sender ansatte på polskkurs

Publisert: 17. september 2004 kl 13.26
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Clear Channel Norge sender sine ansatte på polskkurs i regi av Folkeuniversitetet. En gang i uken setter de seg ned for å lære polske gloser.

Årsaken er at Clear Channel har gitt et polsk firma anbudet på vasking av selskapets leskur og boards.

- Dette er et bittelite prøveprosjekt der fem polske arbeidere skal jobbe for oss ut året. Mange kan ikke engelsk, eller snakker det svært dårlig. Derfor skulle vi sende to av arbeidslederne på kurs for å lære noen gloser så de kunne kommunisere bedre med polakkene, forklarer administrerende direktør Toivo Møller-Pettersen.

Tilbudet om polskkurs ble også gitt til resten av de ansatte. Flere takket ja.

- Det var flere som ville være med av egen fri vilje fordi de synes det er gøy med kurs på jobben, sier Møller-Pettersen.

Clear Channel har tidligere tilbudt sine ansatte å delta både på medieskole og foredrag om filosofi og retorikk.

- Det kan høres ut som om dere skal satse på polske arbeidere, siden dere arrangerer polskkurs for
ansatte?

- Vi skal vurdere prøveprosjektet etter nyttår, så får vi se. Vi kjenner allerede til de positive sidene, men er usikre på de negative sidene ved å ansette polakker. Og dette dreier seg bare om et innledende, helt basic polskkurs, sier Møller-Pettersen.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi har akkurat begynt å tilby polskkurs til norske bedrifter, og flere har vist interesse, men når det gjelder fremmedspråk, er det vanligste fortsatt kurs i engelsk, fransk eller tysk, sier Stine Lise Finstad ved Folkeuniversitetet.