Selvgode toppsjefer

Publisert: 25. juni 2002 kl 17.13
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

På forsommeren leste vi om norske ledere som var godt fornøyde med seg selv. De fikk Kjell Inge Røkke til å virke beskjeden, i henhold til en ny undersøkelse, og mener øyensynlig at de er blant de beste i Europa.

Det var litt overraskende, men så fikk vi det indirekte bekreftet fra annet hold.

For danske bedriftsledere tviler åpenbart i langt større grad på egne evner. I en undersøkelsen i regi av Børsens Nyhedsmagasin «tegnes det et ganske fortvilende bilde».

- Lederne mangler helt sentrale evner som handlekraft, ambisjoner, resultat- og kundefokus, han tør ikke løpe en risiko og hans økonomiske og forretningsmessige forståelse er liten, er oppsummeringen av meningsmålingen, der 550 ledere er bedt om å vurdere deres egne evner.

Ja, visste vi det ikke. «Det er typisk norsk å være god», som Gro så treffende formulerte det.

Derfor har vel også norske bedriftsledere lite å hente i utlandet, slik de selv slår fast i undersøkelsen? Tom Colbjørnsen sier det slik:

- Norske ledere mener åpenbart at utlandet er et ok sted å være på ferie, men at utlendingene er late, korrupte og ikke særlig flinke.

Saken fortsetter under annonsen

Det går dessverre ikke frem av den danske undersøkelsen hva de danske sjefene mener om sine norske kolleger, men her kan vi vel gå ut ifra at det snart kommer busslaster fra sør for å lære.