Satser på funksjonshemmede

Publisert: 11. oktober 2004 kl 13.29
Oppdatert: 24. januar 2008 kl 10.30

Scandic-kjeden arbeider aktivt med å tilrettelegge for funksjonshemmede på sine hoteller gjennom et nært samarbeid med blant andre Helse- og sosialdepartementet.

- Vi er blant de aller beste i klassen på dette området, og søker kontinuerlig samarbeid og ekspertråd for å gjøre hotellene tilgjengelige for funksjonshemmede, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør i Hilton og Scandic Norge.

På Scandics hovedkontor i Sverige har de ansatt en egen «handikappambassadør,» Magnus Berglund, som også assisterer Scandic-hotellene i det øvrige Norden. Ansettelsen av Berglund er i tråd med visjonen om å være tilgjengelig for alle og prioritere omtanke. Magnus Berglund er selv funksjonshemmet og ledsages av sin rehabiliteringshund Ada, som hjelper ham med daglige gjøremål. Begge er plassert på Hilton og Scandics hovedkontor. Hans rolle er å være rådgiver og en støtte i arbeidet med best mulig tilpasning til funksjonshemmede.

- Vi er svært glade for å ha ekspertise i Scandic gjennom Magnus Berglund. Han bidrar med egne erfaringer og mye kunnskap om det å være funksjonshemmet i det offentlige rom, på reise og i daglige situasjoner forøvrig. Vi har mye å lære, og gjør vårt beste for at våre hoteller skal være tilgjengelige for flest mulig, sier Geir Lundkvist.

Scandic Nedre Elvehavn i Trondheim er et godt eksempel på et hotell som er veldig godt tilpasset funksjonshemmede.

Saken fortsetter under annonsen