Vurderer skatt på parkering

Publisert: 3. juli 2007 kl 10.35
Oppdatert: 14. august 2007 kl 13.29

Prinsipielt er Halvorsen for å skattlegge fordelen av parkering betalt av arbeidsgiver i større grad enn det som er tilfelle i dag, skriver Dagsavisen.

I dag må man ikke betale fordelsskatt om en parkerer på bedriftens egne eller leide parkeringsplasser, men om man får refundert parkeringsutgifter, er refusjonen skattepliktig.

Kontroll

Ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) mener Halvorsen likevel at det er en utfordring å finne brukbare kontrollmuligheter og gode regler for verdsetting av slike naturalytelser.

Hun opplyser at forslaget om skattlegging av gratis parkering vil bli vurdert i framtidige budsjettrunder.

Men innad i regjeringen møter forslaget motbør.

- Idiotisk

Saken fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiets finanspolitiker Rolf Terje Klungland reagerer kraftig.

- Dette blir helt idiotisk. Forslaget kan ikke være gjennomtenkt, for det lar seg bare praktisere i de store byene, sier Klungland til Avisenes Nyhetsbyrå.

- Hvis det er gratis å parkere på nabotomta, så kan ikke arbeidstakeren måtte betale skatt for å bruke bedriftens parkeringsplass. Nei, dette forslaget er urealistisk, sier han.

Skatt på månedskort

Venstres Borghild Tenden foreslår i stedet å fjerne skatt på månedskort som arbeidsgiver gir ansatte.

Kristin Halvorsen mener at dette bryter med prinsippet om at alle fordeler vunnet ved arbeid, bør beskattes som arbeidsinntekt.

Hun viser til regjeringens klimamelding når hun kommer med forslaget om å beskatte gratis jobb-parkering, og sier at hun ser for seg endringer i særavgifter for å stimulere flere til å benytte kollektivtransport.

Saken fortsetter under annonsen