Vil makulere dokumenter

Publisert: 30. mai 2007 kl 09.01
Oppdatert: 9. februar 2008 kl 12.30
LO selv vurderer å makulere dokumentene, blant annet fordi de ansatte som uttalte seg til Fougner-utvalget gjorde dette under løfte om anonymitet. Derfor vurderer LO å makulere de hemmelige dokumentene.
- Det er riktig at vi som klubb har vært i diskusjoner med LO-administrasjonen om dokumentene har noen historisk verdi eller om de bør makuleres. For oss som klubb handler dette om å verne om anonymiteten til våre medlemmer og de forklaringer de har gitt til utvalget og de sakkyndige, sier klubbleder Odd Erik Kokkin til Dagens Næringsliv.

Vallas advokat, Harald Stabell, vurderer nå rettslige skritt for å sikre seg tilgang til dokumentene som han og Valla håper vil renvaske fra Fougner-utvalgets dom.
- Jeg kommer til å forberede meg på å ta denne saken til retten, sier Stabell til DN.

Når det gjelder selve granskningsprosessen til Fougner-utvalget sa et av medlemmene i utvalget, førstelagmann Nils Erik Lie, i går at Vallas rettssikkerhet var godt ivaretatt i granskningen. Stabell reagerer på dette.
- At Lie mener Vallas rettssikkerhet kanskje er bedre ivaretatt gjennom granskningen, er oppsiktsvekkende og uforståelig. For i motsetning til en domstol var det ingen offentlighet og dermed ingen kontroll med behandlingen, ingen ankemulighet og begrenset kontradiksjon: anonymiserte vitner brukes helt unntaksvis i domstolene, sier Stabell til Dagbladet i dag.

Saken fortsetter under annonsen