sz621b65_as_sma.jpg
PST har hatt mye å gjøre i det siste. Her passer de på Erna Solberg under et valgkamparrangement i Bergen.

Vetofjerning, mulig forhandlingsbrudd og rekordår for PST

Publisert: 24. september 2013 kl 10.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Kan fjerne postveto

Innføringen av postdirektivet er det eneste Norge har reservert seg mot i EØS-avtalen. Nå vil de borgerlige åpne for å innføre direktivet, og oppheve reservasjonen. 

Erna åpner for forhandlingsbrudd

For første gang har Erna Solberg åpnet for at noen av de borgerlige partiene kan gå fra forhandlingene. Hun er tydelig på at det fortsatt ikke er enighet om mange saker. 

PST med rekordaktivitet i valgkampen

PSTs livvakter har blitt en fast del av inventaret på norske valgkamparrangementer. PST har brukt rekordmye ressurser før dette valget. 

Reagerer på riksrevisor-avsløring

Saken fortsetter under annonsen

Riksrevisor Jørgen Kosmo avslørte i går at Mongstad-rapporten ble utsatt for å ikke forstyrre valgkampen. Det synes Frp-leder Siv Jensen er alvorlig. 

De borgerlige lover politiske avklaringer

Det har vært mye uklart rundt de borgerliges politiske linje. Innen torsdag lover Erna Solberg at de er klare for å fortelle hvordan de borgerlige partiene skal samarbeide de neste fire årene.   

Riksrevisjonen ville ikke forstyrre valgkampen

Riksrevisjonen har fått skarp kritikk for å ha ventet med rapporten som slakter Mongstad-prosjektet til etter valgkampen. Nå sier riksrevisor Jørgen Kosmo at det hele skjedde med opposisjonens velsignelse. 

Venstre stiller strenge miljøkrav

Det kan bli for dårlig å bare få gjennomslag for boringsnekt i Lofoten og Vesterålen, ifølge Venstre. Venstre kan komme til å stille langt tøffere krav enn ventet i klimadelen av regjeringsforhandlingene.  

Saken fortsetter under annonsen

Kan bli ras av folkeavstemninger

For at kommunereformen skal kunne gjennomføres må også kommunene som risikerer tvangssammenslåing tas med på råd. Det kan gi et ras av folkeavstemninger etter de borgerliges overtakelse.  

Solberg skryter av tysk leder

Etter at Merkel ble gjenvalgt som tysk forbundskansler er Erna Solberg full av lovord. Hun mener Merkel både er tydelig og har evne til å bygge allianser.