sydaf168_as_sma.jpg
Skremselspropagandaen til de rødgrønne skremte bort velgerne, mener Gerd-Liv Valla.

Valla mener de rødgrønne skremte velgerne

Publisert: 23. september 2013 kl 10.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla mener den rødgrønne regjeringen i altfor stor grad skremte velgerne ved å tegne et dramatisk bilde av de borgerliges politikk, i stedet for å ha et fokus på sin egen. Det ble regjeringens bane, mener Valla.

– De burde hatt en ny sak å kjøre fram. Det er ikke nok å få mange i grunnfjellet til å stemme. Man må også gi dem tro på et prosjekt, og skape en bevegelse, slik at grunnfjellet også vil overbevise andre om å stemme. Hadde de rødgrønne gjort det kunne det godt vært mulig med mer enn åtte år i regjering, sier Valla til Tidsskriftet Manifest, ifølge Dagsavisen.

Hun mener samtidig at LO og Ap bør bli flinkere til å ta uenighetene om det politiske veivalget i offentligheten, ikke i lukkede rom.

– Fagbevegelsen må markere seg i det offentlige rom. Det er ikke farlig om konflikter mellom LO og Ap kommer ut i offentligheten. Det farlige er den lammende enigheten som oppstår når LO og Ap blir en enhet som avklarer alt i det lukkede rom, sier hun ifølge avisen.

Ville ha sterkere partnere

Selv om Valla er medlem av Ap mener hun også at Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet burde gjort mer for sine hjertesaker i regjering.

– Da vi ivret for et rødgrønt samarbeid antok vi at SV ville være gode på fordeling og miljø, og at Sp ville stå hardt på EU-motstand og distriktspolitikk, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen