sybd5f82_as_sma.jpg
– Det er viktig med lavere skatt for arbeid for å gjøre det mer lønnsomt å jobbe, sier Unge Høyres leder Paul Joakim Sandøy.

Unge Høyre stiller tøffe regjeringskrav

Publisert: 7. oktober 2013 kl 10.44
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Som en følge av at Høyre ble det største partiet ved årets skolevalg mener Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy at partiet er mer enn klart for å ta en plass blant ungdommens favorittpartier. Samtidig er han tydelig på at dette er noe som forplikter også i den blåblå regjeringserklæringen. 

– Høyre ble størst i skolevalget, nå er vi blitt ungdommens parti og det bør reflekteres i regjeringserklæringen, sier Sandøy til Aftenposten. 

Blant de ti punktene som Unge Høyre har spilt inn kan punkt fem, om å gå gjennom velferdsordningene for å sikre et bærekraftig samfunn, være kontroversielt for mange. Samtidig er Sandøy tydelig på at dette er avgjørende i et lengre perspektiv. 

– Vi bør sette ned et utvalg som går gjennom Perspektivmeldingen og som svarer på utfordringen der. Dette er et viktig område som ikke handler om dagen i dag eller denne stortingsperioden, men om fremtiden. Vi bruker for mye penger, dagens generasjon bevilger seg for mye penger på bekostning av den neste. Det er ingen kvikk fiks her men hvis noen skal starte med dette arbeidet, må det være en borgerlig regjering, sier han til avisen.

Vil gi skattelette

I tillegg til dette punktet ønsker ungdomspartiet å gi lavere skatt på arbeid for de unge. Dette skal skje gjennom både å senke skattesatsen på arbeide, og gjennom å øke frikortgrensen. 

– Mye av valgkampen har handlet om formuesskatt, og det er en viktig sak. Men vi må si fra om at det er viktig med lavere skatt for arbeid for å gjøre det mer lønnsomt å jobbe. Folk skal merke at Høyre er kommet i regjering og at de får noe mer igjen i lønningsposen, sier Unge Høyre-lederen. 

Saken fortsetter under annonsen