Tjener mer enn sjefen

Publisert: 26. juni 2007 kl 14.43
Oppdatert: 9. februar 2008 kl 12.30
Informasjonssjefene i departementene kan tjene opptil 928 000 kroner i årslønn. Topplønnen for en minister ender på 907 000, og i mange tilfeller er det infosjefen som tjener mest, melder Klassekampen.

Kontinuerlig beredskap i en medievirkelighet som tikker døgnet rundt, hjelper på lønnen. De må ofte stille på kort varsel og oppholde seg en time i radius fra departementet på helgevakter.

Embetsverket må oftere enn før stille opp som håndlangere for den politiske ledelsen hvis de skal kunne være tilgjengelige døgnet rundt, og serniorrådgiver Gunnar Mathisen i Geelmuyden. Kise mener dagens informasjonsmedarbeidere mangler en tydelig rolle, melder avisen. Slik blandes ofte politiske og administrative roller - og stillingene bør gjøres om til politiske, mener han.

Antallet informasjonsmedarbeidere i departementene har økt kraftig - med over 40 prosent på ti år, melder avisen. De tyngste departementene har informasjonsavdelinger som består av en bataljon på opptil 14 personer.

Nyhetsredaktør i Avisenes Nyhetsbyrå og medlem i offentlighetsutvalget mener at flere infofolk ikke gjør det lettere å få tak i fakta, fagfolk eller politikere - de fungerer snarere som en brems og en kontrollpost, mener han.

Saken fortsetter under annonsen