erna_solberg.h_.jpg

Tirsdag blir en skjebnedag for Erna

Publisert: 24. september 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

I dag er det klart for at de fire partiene skal gjennomføre tøffe prioriteringer av hjertesaker, for på den måten å få budsjettet til å gå i balanse. Det skal særlig være stor spenning knyttet til hvordan Frp vil prioritere om de ikke får det som de vil i alle saker, skriver VG. 

- Tirsdag blir en D-dag for oss, sier en sentral kilde til avisen. 

Et økonomisk handlingsrom som var enda mindre enn forventet skal være grunnen til at prioriteringene som må gjøres er enda tøffere enn det man på forhånd hadde forventet. Dette var også grunnen til den svekkede optimismen på gårsdagens pressekonferanse. 

- Det var viktig å få fram at spørsmålet om regjeringsdeltakelse ikke er avklart, slik at partiapparatet også innser at de skal ha en reell innflytelse på om vi skal delta eller ikke, sier en sentral KrF-politiker til VG.  

KrF en utfordring

Det er særlig det å få KrF med på laget som har vært et problem i forhandlingene. Uttalelsene fra Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde har medført noe mer lunkne følelser til et samarbeid med Frp. KrF-er Geir Bekkevold uttalte blant annet at han synes kommentarene var triste. 

- Jeg tror Bekkevolds uttalelser om dette har blitt hørt. De har vist klart hvor KrF står, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG. 

Saken fortsetter under annonsen