olemic_thommess.jpg
– Jeg håper jeg vil være en som alle representantene føler gjør en jobb for dem, sier den nye stortingspresidenten, Olemic Thommessen.

Thommessen blir stortingspresident

Publisert: 3. oktober 2013 kl 10.28
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Den profilerte kulturpolitikeren Olemic Thommessen (H) blir ny stortingspresident etter Ap-politikeren Dag Terje Andersen. Han fortalte på pressekonferansen der nyheten ble annonsert at han gleder seg til å ta fatt på vervet. 

– Det er en stor ære og et veldig ansvar som bygger seg opp når man får spørsmålet om å stille som stortingspresident. Det takker jeg ydmykt ja til, sier han til NRK. 

Høyre-politikeren var av mange tippet som en av de heteste kandidatene til posten som kulturminister i en blåblå regjering. Nå sier han at han håper han vil gjøre en god jobb som stortingspresident. 

– Jeg håper jeg vil være en som alle representantene føler gjør en jobb for dem og står opp for dem når det trengs, sier han. 

Håper på debatt

Neste år markerer 200-årsjubileet for Grunnloven. Thommessen håper jubileet blir en mulighet til å skape debatt om viktige saker. 

– Neste år er det grunnlovsjubileum, og jeg håper det blir avspark for arbeid med store spørsmål, sier Thommesen til NRK. 

Saken fortsetter under annonsen