Tapper LO for 10 mill.

Publisert: 19. juni 2007 kl 10.24
Oppdatert: 9. februar 2008 kl 12.30
Nå har Gerd-Liv Valla levert LO en regning på over tre millioner kroner for advokater og medierådgivere, melder Aftenposten.

Granskingsutvalget kostet 5,6 millioner kroner, Yssens advokater 1,4 millioner og Vallas regning er på 3,17 millioner kroner. Hun fikk hjelp av 13 advokater, rettspsykiater, medierådgiver og coacher.

Men Valla og hennes advokat Harald Stabell er svært misfornøyd med at LO-sekretariatet ikke gir dem fullt innsyn i Fougner-utvalgets dokumenter.

De kan ikke ta dokumentene med seg og må underskrive taushetsløfte om hva som står der. Hensikten skal være å beskytte vitner mot Valla, som ble lovet anonymitet.

- Nokas-ranerne har bedre rettsvern enn Valla, sier Stabell til Dagbladet, og spør hva det er LO er redd for. Han mener LO's tilbakehold oser av mistillit og nærmer seg en farse.

- Å få etterprøve rapportene av fagfolk for å kunne vurdere den faglige holdbarheten og hvilke metoder som er brukt. Det får vi ikke anledning til, sier Stabell til Aftenposten. Nå vurderer duoen rettslige skritt.

- Det er ingen bløff. Valla er bekymret for at denne saken kan skade LO, men mener det at nå må være LO-ledelsens ansvar ved ikke å gi innsyn. Men denne saken har også en kostnadsside. Hun får ikke dekket advokatutgiftene sine av LO, og betaler mine advokatutgifter, sier han til Aftenposten.

Saken fortsetter under annonsen