SVs motstandere er Høyre og Frp, ikke MDG, sier partileder Audun Lysbakken.

SV vil ikke angripe MDG

Publisert: 19. august 2013 kl 09.15
Oppdatert: 19. august 2013 kl 09.15

Etter en lang rekke krisemålinger den siste tiden slår SV-leder Audun Lysbakken nå fast at innsatsen aldri har vært høyere for SV i en valgkamp. 

– Vi slåss ikke bare for et rødgrønt flertall og å holde høyresiden fra makta. Vi slåss nå for at venstresiden i det hele tatt skal være representert på Stortinget, sier SV-lederen til Klassekampen.

En av de mer overraskende utfordrerne for SV denne valgkampen har vært Miljøpartiet De Grønne. De politiske nykommerne har gjort det godt på de fleste målinger, og ser ut til å stjele mange miljøvelgere fra SV. Allikevel vil ikke Lysbakken gå skarpere ut mot MDG enn det han til nå har gjort.

– Våre motstandere er Høyre og Frp, slår Lysbakken fast overfor avisen. 

Legger ikke om strategi

Lysbakken forteller etter søndagens krise-pressekonferanse at partiet ikke har noe mål om å legge om valgkampstrategien etter helgens dårlige målinger, men at de vil være tydeligere på hva som står på spill for SV-sympatisører dette valget. 

– Målet er å komme over sperregrensa, sier han. 

Saken fortsetter under annonsen

SV-leder Lysbakken tror det finnes en stor potensiell velgermasse av SV-velgere som i år vurderer å stemme et annet parti. 

– Det er ganske mange som sier at de i en gitt situasjon ville stemt SV, men som kommer til å stemme på andre i år. Det blir viktig å appellere til dem. Er det ett tidspunkt det er viktig å slutte opp om oss, så er det nå, sier han til Klassekampen.