sz53f8c2_as_sma.jpg
Både statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) og helseminister Jonas Gahr Støre avviser Kristin Clemets kritikk av førstnevnte.

Støre skamroser Stoltenbergs lederevner

Publisert: 16. august 2013 kl 10.08
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) raser mot kritikken av Stoltenbergs lederevner. Han reagerer på at Kristin Clemet, slik det oppfattes i Ap-kretser, ønsker å gjøre tragedien 22. juli til et sentralt poeng i valgkampen. 

– Jeg synes det er et veldig drøyt utspill. Vi hadde en meget grundig rapport om Gjørv-kommisjonens rapport, og et samlet storting stilte seg bak rapportens konklusjoner, sier Støre til Klassekampen. 

Også Jens Stoltenberg avviser kontant kritikken fra Clemet. 

– Jeg mener at jeg har vist gjennom åtte år som statsminister at jeg evner å styre landet. Det har vært år med gode resultater i skolen, lav ledighet og der vi har styrt gjennom en alvorlig økonomisk krise. Så landet har vært i framgang, sier statsministeren. 

– Tar valgkampen til et trist nivå

Støre mener at Clemet, med sitt utspill, trekker nivået på valgkampdebatten ned når 22. juli nå gjøres til et viktig poeng for å illustrere Stoltenbergs mangel på styringsdyktighet. 

– Hun tar valgkampen til et trist nivå, sier Støre til Klassekampen. 

Saken fortsetter under annonsen

Overfor avisen avviser Civita-leder Clemet at hun var ufin mot Stoltenberg i gårsdagens intervju med Dagens Næringsliv. 

– Jeg prøver ikke å si dette på en sårende måte. Dette handler ikke om personlige egenskaper, men om at 22. juli-rapporten avdekker et breiere problem i norsk statsforvaltning med manglende gjennomføringsevne, sier hun.