trygve_slagsvol.jpg
Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om han ser seg selv som en fremtidig leder for Senterpartiet.

Sp-topp vil ha Vedum som Sp-leder

Publisert: 26. september 2013 kl 10.42
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Senterpartiets dårligste valgresultat noensinne har ført til selvransakelse i partirekkene. Selv om det per i dag ikke er noen stor lederdebatt i partiet antyder leder for Hedmark Sp, Aasa Gjestvang, overfor Nationen at Trygve Slagsvold Vedum er en naturlig arvtaker etter Liv Signe Navarsete. 

– Det er ikke en lederdebatt akkurat nå. Men når tida er inne mener jeg Trygve er den rette. Han har vokst veldig i rollen som landbruksminister. Han kommer godt ut av det med det breie lag i befolkningen, og har et vinnende vesen. Det er umulig å ikke like Trygve. Han har vist evne til å sette seg inn i landbrukspolitikk. Han har faglig tyngde, sier hun til avisen. 

Det neste planlagte ledervalget i Sp skjer i 2015, under landsmøtet. Gjestvang er ikke sikker på om hun ønsker seg et lederskifte allerede da. 

– Det vet jeg ikke, men Trygve begynner å bli moden for en sånn oppgave. Om det blir i 2015 eller seinere skal jeg være forsiktig med å si. Når tida er inne, rett og slett, sier hun. 

Vil ikke spekulere

Overfor Nationen ønsker ikke Slagsvold Vedum å svare på hvorvidt han ser seg selv som en fremtidig Senterparti-leder. 

– Jeg er valgt som nestleder for fire måneder siden. Det er ikke diskusjon om ledervervet i partiet nå. Plattformen Ola og jeg har som nestledere er en god plattform å drive politikk fra. Vi er en ledelse som skal jobbe sammen, og lederen er Liv Signe Navarsete, sier han. 

Saken fortsetter under annonsen

Heller ikke Navarsete vil svare på hvordan hun ser for seg ledersituasjonen i tiden framover. 

– Jeg vil på ordinært vis gi beskjed til valgkomiteen om jeg ønsker gjenvalg eller ikke når komiteen settes ned i forkant av neste landsmøte, sier hun.