Snart enighet i klimasaken

Publisert: 14. juni 2007 kl 09.42
Oppdatert: 9. februar 2008 kl 12.30

Det skriver Dagsavisen. Onsdag møttes de tre rødgrønne partilederne til avklarende møte sammen med miljøvernminister Helen Bjørnøy. Avisen skriver at forhandlingene mellom partiene har stått bom stille lenge, men at det nå er bevegelse.

SV skal etter det Dagsavisen kjenner til ha et sterkt ønske om å få ferdigbehandlet saken i løpet av juni. Det er imidlertid liten tvil om at de har stor troverdighet i klimasaken. Det har også Ap fått etter Stoltenbergs klimatale på landsmøtet, men mange i Ap frykter at den nye grønne imagen kan forsvinne hvis ikke Ap får på plass en klimaplan i god tid før valgkampen.

SVs fylkesledere er overbevist om at SV kommer til å vinne fram, og at Ap må bøye av i klimasaken. Jens Stoltenberg har heller ikke sitt eget parti i ryggen. Halvparten av hans egne fylkesledere mener at den beste løsningen er å sette et innenlands klimamål.

- Det er full enighet om at vi skal ha verdens mest ambisiøse klimamål, og at vi skal ha omfattende utslippskutt hjemme. Mye er iverksatt allerede, som Mongstad, kvoteregimet for industrien og jernbanesatsing, sier Stoltenberg.

Han understreker at det vil komme flere tiltak.

- Jeg er sikker på at et samlet Ap vil stå bak dette, sier Ap-lederen til avisen.

Saken fortsetter under annonsen