sz67555e_as_sma.jpg
– Et embetsverk skal møte ny kurs og nye vedtak, så det er en gjensidighet der, sier Siv Jensen.

Siv krever byråkratrespekt

Publisert: 3. oktober 2013 kl 10.28
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Frp, med lederne Carl I. Hagen og Siv i spissen, har i 40 år kritisert «skredder- og veverøkonomene» i Finansdepartementet, som de mener er det fremste hinderet for å bruke mer oljepenger. Til tross for kritikken forventer leder Siv Jensen at byråkratene i Finansdepartementet møter en finansminister fra Frp med respekt. Dette sier hun som et klart svar til Bjørn Halvorsen, leder i NTL i sentralforvaltningen, som uttaler at han tror Frp-politikere vil respektere byråkratenes lojalitet og fagkunnskap.

– Jeg forventer at det er gjensidighet i det. Et embetsverk skal møte ny kurs og nye vedtak, så det er en gjensidighet der, sier Jensen til VG.

Hun er samtidig tydelig på at Frp vil gjøre det de kan for å møte Finansdepartementet med respekt. Hun understreker at partiet har positive erfaringer med det norske byråkratiet. 

– Nå har ikke vi gjort opp mellom oss enda hvilke parti som skal bekle de forskjellige departementene. Men jeg tror jeg kan si med all sikkerhet at uansett hvem som blir statsråd hvor, så vil vi møte det embetsverket med respekt, nettopp fordi vi har erfart at det er et embetsverk som er flinke til å snu seg rundt, sier hun til avisen.

Tror på godt forhold

NTL-topp Halvorsen har heller ikke noen tro på at forholdet mellom byråkratene og en eventuell Frp-minister vil være preget av dårlig tone. 

– Frp vil raskt oppdage at vi har et lojalt, ukorrupt, korrekt og gjennomsiktig embetsverk med dyktige tjenestemenn som lojalt stiller opp for en folkevalgt regjering, uansett parti, sier han til avisen.

Saken fortsetter under annonsen