Røkke får feste videre

Publisert: 27. juni 2007 kl 10.19
Oppdatert: 28. januar 2008 kl 10.00
Selv om temaet var en del av forhandlingene, seiret Røkke med det utfall at staten ikke får tvinge frem sine prinsipper for lederlønninger i Aker Kværner, melder VG.

Dermed blir det i realiteten opp til Kjell Inge Røkkes Aker, som eier 60 prosent og har styreflertallet i Aker Holding, å bestemme hvilken lønnspolitikk som skal føres for lederne i Aker Kværner.

Lederen i Stortingets næringskomite, Lars Peder Brekk (Sp) var igår kveld ukjent med at Regjeringen ga avkall på sine prinsipper for ledergodtgjørelse i forhandlingene om en aksjonæravtale med Aker.

- De samme prinsippene bør gjelde i Aker som i andre statlige selskaper. Det må vi arbeide for å få til, sier Brekk til VG.

Til nå har lønnspolitikken til Røkke ført til svært gode år for direktørene, selv om selskapet ikke har noen opsjonsordninger eller gigantpensjoner.

I fjor fikk ledergruppen på 51 personer i Aker Kværner utbetalt 35 millioner kroner i bonus. I samme år opptjente de nye 126 millioner kroner i bonus.

Til sammen hadde de 172 bonusmillioner, eller 3,3 millioner per direktør, til gode ved inngangen til 2007.

Saken fortsetter under annonsen

Fem av medlemmene i konsernledelsen fikk utbetalt mer i bonus, enn i fastlønn i fjor.

«Det er vesentlig mer enn statens egne retningslinjer som sier at samlet variabel lønn ikke bør utgjøre mer enn 50 prosent av grunnlønnen», skriver VG.