sy90ed54_as_sma.jpg
Frp gir innvandrere dårlig samvittighet for at de kaller seg norske, mener regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Regissørkritikk, Politianalyse-raseri og sentrumsnekt i Sp

Publisert: 23. september 2013 kl 10.24
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Venstre-veteraner takker nei til blåblått samarbeid

De tidligere Venstre-lederne Lars Sponheim og Odd Einar Dørum skal etter sigende være svært skeptiske til en regjering med Frp. Den skepsisen er de ikke alene om, ifølge Venstre-politiker Guri Melbye. 

Stjerneregissør kritiserer Frp

Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen kritiserer Frp i en kronikk i VG. Han mener partiet gjennom førti år har bidratt til å gi innvandrere dårlig samvittighet for at de kaller seg norske. Frp kjenner seg ikke igjen i kritikken.  

Avviser KrF-særbehandling

Flere har de siste dagene spekulert i at KrF kan få spesialbehandling for å holde partiet i regjeringsforhandlingene. Høyres Erna Solberg avviste lørdag at det var tilfellet.

Johannessen tar et oppgjør med Politianalysen

Saken fortsetter under annonsen

Tidligere leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, er sterkt kritisk til Politianalysens hovedkonklusjoner. Han advarer mot å bygge opp et aksjonspoliti.  

Arnstad lukker døra mot Høyre

Avtroppende samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) mener partiet bør se seg om andre steder enn hos Høyre etter samarbeidspartnere. Hun mener Senterpartiet og Høyre har skilt lag siden Syse-regjeringen gikk av i 1990. 

Professorer støtter Aarebrot

Christian Tybring-Gjeddes krav om at Universitetet i Bergen skal gi Frank Aarebrot korreks for at han kalte Frp-politikeren "xenofob" får Aarebrots professorkolleger til å steile. De mener han misforstår poenget med ytringsfriheten.

Økonomer er kritiske til redusert egenkapitalkrav

Å redusere kravet til egenkapital for boliglån har vært en politisk viktig sak for Høyre. Allikevel er svært mange økonomer er kritiske, og tror det kan redusere den økonomiske stabiliteten.  

Saken fortsetter under annonsen

De borgerlige er enige om kommunereform

Etter harde forhandlinger begynner de første antydningene til politikk å komme ut av Nydalen-sonderingene. Fredag varslet de fire borgerlige partiene at kommunesammenslåing er en sannsynlig konsekvens av regjeringsskiftet. 

Hagen støtter Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjeddes uttalelser om islam har vakt sinnet hos regjeringspartnerne. Nå får han imidlertid støtte av Frp-nestor Carl I. Hagen.