Politivedtektsopprydning, Høyre-oppgang og bærekraftskrangel

Publisert: 23. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. august 2013 kl 09.33

Forsker reagerer på matteskryt

Førsteamanuensis Liv Sissel Grønmo reagerer på at regjeringen skryter av norske elevers mattekunnskaper. Hun mener tall fra hennes egen forskning brukes feil. 

 

Frp vil rydde opp i politivedtekter

Stortingsrepresentant Anders Anundsen (Frp) har sett seg lei på utdaterte politivedtekter. Nå krever han en opprydning.

 

Høyre snur nedgangen

Saken fortsetter under annonsen

Etter en periode med dårligere meningsmålingstall enn Høyre er vant til fikk de i går en liten pustepause, og en ørliten oppgang på VGs partibarometer. Partiet er nå inne med 54 mandater, ifølge den siste målingen.

 

Lærere vil ikke godta dårlig-stempel

Læreres kompetanse har lenge vært et heftig debattert tema i valgkampen. Nå er lærerne lei av å bli stemplet som middelmådige.

 

Borgerlige steiler av bærekraftutvalg

Et Frp-utvalg har i lengre tid jobbet med en ny innvandrings - og integreringspolitikk for partiet. Det får de andre borgerlige partiene til å steile. 

Saken fortsetter under annonsen

 

Erna vil bremse økonomisk todeling

Erna Solberg (H) lover å bremse ulikhetene som har oppstått mellom den oljedrevne økonomien og den norske fastlandsøkonomien. Det vil hun gjøre blant annet gjennom å minske skattetrykket for næringslivet. 

 

Stokkan-Grande sjokkert av barnehageavsløring

Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap) er sjokkert over at en problem-barnehage fikk drive med Oslo kommunes velsignelse. Dette viser behovet for å begrense hvem som kan drive private barnehager, mener han.

 

Saken fortsetter under annonsen

Høie og Støre i omsorgsstrid

På ny er helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Bent Høie (H) i full helsekamp. Mens Støre mener økte bevilgninger til omsorg er et reelt løft, mener Høie det bare vil bety at man opprettholder dagens standard.

 

Forbrukerombudet reagerer på tiggerbrev fra Høyre

Forbrukerombudet reagerer på at 30 000 har fått en regning med tilbud om å støtte Høyre tilsendt i posten. Markedssjef i Høyre, Gunnar Kongsrud, avviser at dette er et problem. 

 

Borgerlig krangel om ferske lærere

Saken fortsetter under annonsen

SVs forsøk på å øke lærertettheten i ungdomsskolen skaper borgerlig strid. Mens Høyre og Frp vil fjerne forsøket, vil de to sentrumspartiene beholde det.