hans_sverre_sj_.jpg
– Det er viktig å få en effektiv kriminalitetsbekjempelse og en god beredskap i et geografisk lite område med stor befolkning, sier Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold.

Politimester vil sette opp farten på politireformer

Publisert: 20. september 2013 kl 10.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Oslos politimester Hans Sverre Sjøvold mener norsk politi er i en "på vent"-situasjon etter terrorangrepene 22.juli. Nå håper han at Politianalysens forslag om større og mer slagkraftige politidistrikter tas til etterretning, sier han ifølge VG. 

– Vi støtter fullt ut Politianalysens forslag om større og mer effektive politidistrikter. Her på det sentrale Østlandet mener vi det er behov for et stort distrikt som tar hensyn til det samlede trusselbildet i regionen, kriminalitetsbildet, demografien og oppgavene knyttet til det å være landets hovedstad. Målsettingen må ikke alene være å få mest mulig ensartede politidistrikter, for eksempel seks som politianalysen foreslår. Det som er viktig er å få en effektiv kriminalitetsbekjempelse og en god beredskap i et geografisk lite område med stor befolkning, sier han blant annet til avisen. 

Han mener det viktige framover først og fremst blir å få endringene gjennomført på en så rask og effektiv måte som overhodet mulig. 

– Etter 22.juli er det fokusert på hvordan politiet skal organiseres og hvordan vi skal utøve våre arbeidsoppgaver. Det som er viktig nå er at vi lander - og at det skjer så raskt som mulig. Men mye var også på gang før 22.juli, blant annet arbeidet med den såkalte Resultatreformen. 

Mener fagmiljøer må styrkes

En av politiets største utfordringer framover blir å møte blant annet utfordringen fra stadig mer organisert kriminalitet, og ulike typer bander som blir mer og mer profesjonelle. 

– Det nye samordningsorganet, som ledes av Politidirektoratet, er også meget viktig for å bekjempe organisert kriminalitet. Dette skjer gjennom en spisset ressurstilførsel, sier han. 

Saken fortsetter under annonsen