debatt_spx.jpg
Gårsdagens partilederdebatt var kanskje det viktigste som skjedde i politikken i går.

Ordkrig, formuesskatt og selvkritikk

Publisert: 13. august 2013 kl 09.31
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Går etter Jens på hjemmebane

Høyres Erna Solberg ønsker å sørge for at Høyre ses som noe annet enn et kalkulatorparti. Nå vil hun angripe Ap der regjeringspartiet er som sterkest: På sosialpolitikken.

 

Angrep borgerlig samarbeid

De rødgrønne brukte mye taletid under gårsdagens partilederdebatt på å kritisere uklare borgerlige regjeringsalternativer. Men velgerne er ikke på Stoltenbergs side, mener Høyres Erna Solberg. 

 

Forskning tilbakeviser Høyre-påstander

Saken fortsetter under annonsen

Formuesskatten rammer ikke bedrifter, slik Høyre påstår. Det er konklusjonene i en ny masteroppgave i samfunnsøkonomi.

 

Tok justispolitisk selvkritikk

Det var en ydmyk justisminister som inntok talerstolen i Arendal mandag. Grete Faremo (Ap) innrømmer nå at for mye av politisatsningen har havnet i Oslo.

 

Tror på skuffende blå regjering

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities tror en blåblå regjering vil bli en skuffelse. Blant annet tror han at en slik regjering vil frede handlingsregelen.

Saken fortsetter under annonsen

 

Vil forenkle frivilligheten

De borgerlige samarbeidspartiene vil øke gavefradraget for privatpersoner. I tillegg vil de redusere frivillighetsbyråkratiet om de kommer i regjering.

 

De borgerliges forsprang krymper

De rødgrønne partiene krymper forspranget på det borgerlige alternativet på en ny VG-måling. Småpartiene går i tillegg mye fram.

 

Saken fortsetter under annonsen

Flertall for fedrekvote

Et flertall av de spurte i en Ipsos MMI-undersøkelse sier seg positive til fedrekvoten. Det mener barne - og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen er bra.

 

Advarer mot distriktskutt

Sp-leder Liv Signe Navarsete advarer mot store distriktskutt med en borgerlig regjering. Hun kaller årets valg et skjebnevalg for distriktene.