gerd_kristianse.jpg
LO-leder Gerd Kristiansen ber Høyre om konsekvensutredning av oljeboring i nord.

Oljekamp, manglende avklaringer og samarbeidsstopp

Publisert: 18. september 2013 kl 09.46
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

LO-leder ber Høyre sikre oljeboring

LO-leder Gerd Kristiansen frykter at Høyre vil gi seg i kampen om oljeboring i nord. Nå ber de Høyre kreve at det settes i gang konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen.  

Siv Jensen vil ikke beklage ordet «snikislamisering»

Tirsdag gikk Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen ut og sa at ordet «snikislamisering» kan ha vært et dårlig valgt ord for fire år siden. Det er ikke Frp-leder Siv Jensen enig i.

Borgerlig lokalpolitisk arkitekt tror på firepartiregjering

Tidligere leder i KrF i Bergen, Tomas Moltu, var en av arkitektene bak det borgerlige samarbeidet i Bergen. Han ber de nasjonale partiene lære av det bergenske eksemplet, og tror firepartiregjeringen er innenfor rekkevidde. 

Vil tvinge partene til forhandlingsbordet

Saken fortsetter under annonsen

Utenriksminister Espen Barth-Eide er glad for at det nå er mest snakk om å forhandle om fred i Syria. Han mener en fredskonferanse for Syria vil bli viktig for veien videre. 

Ingen avklaringer i regjeringsforhandlinger

Det kom ingen konkrete politiske programerklæringer ut av gårsdagens sonderingsdag i Nydalen. Imidlertid har den politiske diskusjonen blitt stadig mer konkret, ifølge Dagbladet. 

Stoltenberg skroter det rødgrønne samarbeidet

Etter et solid valgtap skroter Jens Stoltenberg nå det rødgrønne samarbeidet. Han åpner for å samarbeide med den borgerlige regjeringen i noen enkeltsaker. 

Regjeringen får pengestryk på Mongstad

Riksrevisjonen retter skarp kritikk mot pengebruken i Mongstad-prosjektet. De spør seg om prosjektet har kostet mer for den rødgrønne regjeringen enn det smaker. 

Saken fortsetter under annonsen

Sandra Borch trekker seg fra Sp-toppen

Sandra Borch vil likevel ikke stille til gjenvalg som leder for Senterungdommen i november. Hun mener det ikke er rom for å tenke nye tanker i dagens Senterparti. 

Frp slo tilbake mot Breivik-kobling

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati slo tilbake mot utenlandsk presses kobling mellom Frp og Breivik i går. De mente også at sammenligningene med Dansk Folkeparti var gale.