lars_haltbrekke.jpg
Naturvernforbundets leder Lars Haltbrekken mener miljøpartiene står i fare for å konkurrere hverandre i senk.

Miljøkannibalisme, pengemangel og fortsatt samling i sentrum

Publisert: 20. september 2013 kl 10.10
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

KrF og Venstre reagerer på islam-uttalelser

Christian Tybring-Gjeddes ord om at man ser en islamisering av Norge får sonderingspartnerne KrF og Venstre til å reagere. Selv står Tybring-Gjedde på sitt.

Miljøvernere frykter miljøkannibalisme

Årets stortingsvalg ga en solid mandatreduksjon til miljøpartiene. Nå frykter Naturvernforbundets Lars Haltbrekken at de grønne partiene skal konkurrere hverandre i senk. 

Kan måtte starte med pengeknipe

Det kan bli dårlig med penger til de borgerliges hjertesaker i 2014. Mye tyder på at det økonomiske handlingsrommet er på fem, ikke 50, milliarder kroner. 

KrF og Venstre er fortsatt sentrumspartnere

Saken fortsetter under annonsen

Diskusjonene går høyt om hvorvidt KrF og Venstre bør gå inn i en høyresidedominert regjering. Foreløpig slår Venstre-leder Trine Skei Grande fast at begge sentrumspartier foreløpig er klare for å styre sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. 

Mye er uavklart i regjeringsforhandlingene

Torsdagen i Nydalen gikk med til å diskutere en felles verdiplattform for de fire borgerlige partiene. Fortsatt er det mange stridssaker som er uavklarte.  

Byggenæringen ber Erna Solberg ta grep

Byggenæringens Landsforbund ber Erna Solberg ta grep mot kriminalitet i byggenæringen. De vil blant annet at politiet skal prioritere krim i byggenæringen. 

Tybring-Gjedde raser mot Frank Aarebrot

Frank Aarebrots uttalelser om at Christian Tybring-Gjedde er en fremmedfryktende politiker setter sinnet i kok hos Frp-stortingsrepresentanten. Han krever at Universitetet i Bergen, som Aarebrots arbeidsgiver, reagerer på uttalelsene. 

Saken fortsetter under annonsen

Styret i skandaleselskap trekker seg

Styret i selskapet Troms Kraft, som blant annet etterforskes for sin partistøtte til Senterpartiet i 2009, gikk i går av. Årsaken til storskandalen var dårlige kontrollsystemer, sier styreleder i selskapet og tidligere Sp-statsråd, Odd Roger Enoksen. 

Forventer avklaring neste uke

Foreløpig er det meste uklart rundt hvem som faktisk skal sitte i regjering. Men neste uke kan det være klart hvem som ønsker å fortsette forhandlingene om et konkret regjeringsalternativ.

Frykter for sentrumssplittelse

Hva som vil skje om Venstre går inn i regjering uten KrF er foreløpig et åpent spørsmål. Nå frykter sentrale KrF-ere at det vil føre til en splittelse av det politiske sentrum.