heikki_holm__s_.jpg

Mener Høyre støtter rømlinger

Publisert: 12. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) reagerer kraftig på Klassekampens oppslag om at Arne Fredly støtter Høyre med 100 000 kroner i denne valgkampen. Nå mener han Høyre er det rette partiet for skatteflyktninger. 

- Folk som benytter seg av skatteparadiser har Høyre som sine beste venner, sier Holmås til Klassekampen. 

Samtidig mener han Høyre gjør for lite i kampen for større skatteoffentlighet og mot skatteparadiser.

- Pengegaven fra Høyre viser at Høyre er et interessant parti for skatterømlinger. Jeg har aldri opplevd at Høyre har stått i spissen i kampen mot skatteparadiser. Kåre Willoch frontet saken, men det var lenge etter at han hadde politisk makt, sier statsråden til avisen.

 

Møter liten forståelse

Høyres Per-Kristian Foss sier han har forståelse for at SV har behov for å drive valgkamp, men avfeier Holmås' utspill som "rent og skjært tøv".

Saken fortsetter under annonsen

- Holmås er grunnleggende uinformert, sier Høyre-veteranen til Klassekampen.

Han mener blant annet Høyre gjorde mye i kampen mot skatteparadiser i de årene Foss selv satt som finansminister for Høyre.

- I min periode som finansminister gjennomførte vi betydelige innstramminger i adgangen til å flytte fra riket. Endringene tilsier at man må bruke tre år på å få status som flyttet. Vi innførte også innstramminger i reglene for opphold i Norge dersom man skatter i et annet land, forklarer han.