dagrun_eriksen_.jpg
KrF og Dagrun Eriksen går i neste periode inn for en rekke tiltak som vil innebære en oppmykning av dagens asylpolitikk.

KrF og Frp igjen på kollisjonskurs

Publisert: 20. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

KrF går i neste periode inn for en rekke tiltak som vil innebære en oppmykning av dagens asylpolitikk. Blant annet vil de gi arbeid til innvandrere i inntil to år med statlig lønnstilskudd og sørge for en velkomstpakke til alle som får opphold i Norge. Dette mener Frp minner om misforstått godhet, skriver Vårt Land. 

– Hvorvidt de er naive eller om KrF har en misforstått måte å være god på, vet jeg ikke. Men deres politikk slår uansett feil ut, sier stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen (Frp) til avisen. 

Han mener partiet går for langt i å legge til rette for økt innvandring, og avviser at KrF er gode på innvandring, integrering og asylpolitikk. 

– Nei, sett med mine øyne er de ikke det. De syr for mye puter under armene på folk. Særordninger for noen grupper er jeg ikke tilhenger av. Vi skal ha en streng, men rettferdig innvandrings - og integreringspolitikk i Norge, sier Johansen til avisen. 

– Ikke snillisme

KrF-nestleder Dagrunn Eriksen, som også er leder av programkomiteen, avviser at dette er å sy puter under armene på folk. 

– Vi har tenkt ganske nytt på dette området og har prøvd å ta bort snillismen. Skal folk komme til Norge er integrering i det norske samfunnet kjempeviktig, sier hun til Vårt Land. 

Saken fortsetter under annonsen

Hun er heller ikke med på påstanden om at KrF med dette ønsker å gjøre Norge til et mer attraktivt land å flykte til. 

– Nei, dette handler ikke om det. På grunn av vår rikdom er Norge allerede i dag et meget attraktivt land å flykte til. Dette handler om å stille opp og integrere mennesker som har flyktet til landet, sier hun.