thorbj__rn_jagl.jpg
SKEPTISK: Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland er skeptisk til Ap-forsikringer om at de forsøker å vinne regjeringsmakten.

Jagland-sjokk, kommunesammenslåing og kultursatsning

Publisert: 12. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Jagland lite optimistisk

Tidligere Ap-statsminister Thorbjørn Jagland overrasker partiet ved å si at han ikke tror dagens ledelse er opptatt av å vinne regjeringsmakten. Han frykter fokuset for Ap nå er å bli større enn Høyre, heller enn å bli valgvinnere.

 

Langet ut mot de store

Venstre-politiker Guri Melbye langer ut mot Ap og Høyre i Vårt Land. Hun mener de to partiene gambler med økonomien og klimaet.

 

- Høyre støtter rømlinger

Saken fortsetter under annonsen

SV er sterkt kritiske til at investor og milliardær Arne Fredly støtter partiet Høyre, all den tid han for flere år siden flyttet fra Norge av skatteårsaker. Utviklingsminister Heikki Holmås (SV) mener allikevel Høyre er det beste partivalget for skatteflyktninger. 

 

Ordførere vil slå sammen kommuner

Kommunesammenslåing er en av de store debattene i norsk politikk. Nå skriver VG at nesten halvparten av landets ordførere er klare for kommunesammenslåing.

 

Professor kritiserer Aps helsepolitikk

Professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakken, er kritisk til måten Ap innførte helseforetaksmodellen. Han mener partiet har "rasert helsevesenet".

Saken fortsetter under annonsen

 

Vil bygge "hverdagskultur"

Regjeringen har tidligere lovet å øke satsningen på kultur. I går la de fram en plan for å styrke "hverdagskulturen".

 

Vil bruke skattefradrag mot svart arbeid

Organisasjonen Virke mener vi må se mot Sverige. Nå vil de bruke skattefradrag i kampen mot svart arbeid, slik man har gjort i nabolandet.

 

Saken fortsetter under annonsen

Mangler tillit til Miljødirektoratet

Debatten om rovdyr er stadig like opphevet. Under en debatt uttalte samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) at hun ikke har tillit til Miljødirektoratet i rovdyrspørsmål.

 

Kvesset tonen mot de blåblå

Da Knut Arild Hareide åpnet valgkampen brukte han anledningen til å skjerpe retorikken mot de blåblå. Han mener det å stemme Høyre er som å spille bingo.

 

Dårlige tall for regjeringen

Saken fortsetter under annonsen

Det meste ser helsvart ut for den rødgrønne regjeringen. På Klassekampens nye måling er Høyre jevnstort med alle tre regjeringspartier.