morten___rsal_j.jpg
– Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen.

Frp vil satse hardt på innvandringsfeltet

Publisert: 4. oktober 2013 kl 10.45
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Høyre- og Frp-ledelsen sitter nå sammen på Sundvolden hotell for å diskutere seg fram til en felles blåblå regjeringserklæring. Frps politikere har store ambisjoner om å få til endringer på asyl- og innvandringsfeltet, og å sikre seg statsrådsansvaret for dette politiske området. Det vil åpne for langt større innstramminger enn det legges opp til i samarbeidsavtalen mellom de fire samarbeidspartiene. 

– Vi er ikke ferdig med innvandrings- og asylpolitikken. Klart det kan komme flere innstramminger etter regjeringsforhandlingene, sier innvandringspolitisk talsmann i Frp, Morten Ørsal Johansen, til Klassekampen. 

Flere har etter at samarbeidsavtalen ble underskrevet uttrykt at Frp ikke får nok seire på innvandringsfeltet. Dette avviser den profilerte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde. 

– Vi får ned behandlingstiden for asylsøknader, rask utsendelse ved avslag, begrenser muligheten for omgjøring, etablerer lukkede asylmottak, innfører 24 års aldersgrense for familiegjenforening, øker underholdskravet og skjerper kravene for statsborgerskap, sier han til avisen. 

Får Storhaug-støtte

Også den innvandringskritiske tenketanken Human Rights Service er positive til de seirene Frp har vunnet i samarbeidsavtalen. Samtidig håper de et regjeringssamarbeid vil gå lengre. 

– Det blir reelle innstramminger på asylfeltet, men avtalen er i seg selv ikke nok. Det er positivt at vi får 24 års aldersgrense ved familieetablering, men HRS vil gå knallhardt ut hvis det ikke følges opp av et tilknytningskrav, sier informasjonsleder Hege Storhaug. 

Saken fortsetter under annonsen