Flertall av KrF-ordførere velger rødgrønt

Publisert: 15. september 2010 kl 09.09
Oppdatert: 15. september 2010 kl 08.29

Ellers er det samarbeid med de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet som dominerer, viser en kartlegging.

KrF samarbeider med Frp og Høyre i Oslo og Bergen i et parlamentarisk styringssystem. Det er kun i Lindås at KrF har ordfører som deler kontor med Fremskrittspartiet. Ellers er det Ap og Sp som dominerer samarbeidet med KrF, viser en kartlegging som Vårt Land har gjort.

I ni KrF-styrte kommuner er det inngått allianser med varaordførere fra Ap. I åtte KrF-styrte kommuner er makten delt med Senterpartiet, mens Høyre har sju varaordførere.

Kartleggingen viser at KrF-ordførere i distriktene er skeptiske til Frp-samarbeid. Men Oslos varaordfører Aud Kvalbein (KrF) deler ikke bekymringen.

– KrF har fått mye ut av samarbeidet med Frp i Oslo, sier hun.

Høyre og Frp har siden 2003 sittet i byråd i Oslo og hatt budsjettsamarbeid med KrF og Venstre. Kvalbein er fornøyd med resultatet.

– Det er ikke bare her i Oslo det går bra. I Bergen har KrF gått inn i byråd med Høyre og Frp. KrF bør bidra til at vi får en regjering på borgerlig side, sier Kvalbein.

Saken fortsetter under annonsen

Hun mener det viktige er å bidra til regjeringsskifte. KrF er derimot et så lite parti at det ikke bør gå inn i noen regjering selv, argumenterer Kvalbein. (©NTB)