Det offentlige bør kreve innovasjon

Publisert: 7. juni 2007 kl 09.57
Oppdatert: 8. juni 2007 kl 10.16

Det mener Næringslivets Hoved­organisasjon, som ber regjeringen se på innovasjon gjennom offentlige kontrakter som en av sidene ved innovasjonsmeldingen som er ventet i løpet av 2008.

- Det offentlige kjøper varer og tjenester for svært store beløp hvert år, og alle vet at store kunder har gode muligheter til å påvirke sine leverandører. Ved å be leverandørene tenke innovasjon, kan det offentlige hjelpe næringslivet slik at Norge kan nå den politiske målsettingen om å drive forskning og utvikling for tre prosent av landets brutto nasjonalprodukt, sier NHO-direktør Petter Haas Brubakk.

- Vi kommer ikke til å nå dette målet i 2010, slik vi fortsatt sier at vi skal, og vi kommer heller ikke til å nå det bare ved hjelp av dagens virkemidler. Men i stedet for at det offentlige og det private skylder på hverandre for å forklare hvorfor vi henger så kraftig etter, så bør sektorene i stedet samarbeide. Hvis offentlige innkjøpere stiller krav om innovasjon når de forhandler med næringslivet om kontrakter, kan dette trekke i riktig retning, legger han til.

Dette er kun et utdrag av artikkelen som var trykket i sin helhet i Ukeavisen Ledelse nummer 21. For å kjøpe denne utgaven, gå til www.buyandread.com

Saken fortsetter under annonsen