borgelig_spx.jpg

Borgerlige veteraner avlyser firepartiregjering

Publisert: 13. august 2013 kl 08.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

De fire borgerlige partiene går til valg på å erstatte den nåværende rødgrønne regjeringen, og erstatte den med en borgerlig firepartiregjering. Det er flere borgerlige veteraner skeptisk til om i det hele tatt er gjennomførbart, ifølge Dagsavisen. Blant annet er tidligere miljøvernminister Guro Fjellanger (V) tydelig på at avstanden mellom sentrumspartiene og Frp kan bli for stor.

- De er for uenige om for mange saker. Derfor ser jeg sjansene for en regjering der alle de fire partiene sitter sammen som helt minimale, sier hun. 

Heller ikke Frp-nestor Carl I. Hagen har noen stor tro på at de fire partiene kan samle seg til en borgerlig storkoalisjon etter valg. 

- Hvis jeg skal tolke signalene fra Hareide og Skei Grande, er mulighetene små. Men de vil i alle fall prøve å forhandle om en regjeringsplattform, og det er positivt, sier han til Dagsavisen. 

Sentrumspartilederne enige

Også leder for Venstre, Trine Skei Grande, og Kristelig Folkeparti, Knut Arild Hareide, går langt i å avlyse et samarbeid med Frp. Det er koalisjonen Høyre, Venstre og KrF som regjeringsalternativ de begge går til valg på.

- Jeg tror at folk skjønner at det er stor forskjell på å ha Siv Jensen og Trine Skei Grande som olje - og energiminister, sier Skei Grande til Dagsavisen. 

Saken fortsetter under annonsen

Også Hareide går langt i avlyse et eventuelt samarbeid med Frp. 

- KrF har sagt i vårt vedtak for ett år siden at vi mener det er lite sannsynlig å sitte i regjering med Frp. Det er ut fra den politiske forskjellen mellom de fire partiene. Men vi ønsker å bidra til et skifte, sier han.