tigging_romfolk.jpg

Beskylder regjeringen for rom-svikt

Publisert: 13. august 2013 kl 08.53
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

I dagens Vårt Land uttaler Oslo Frps Mazyar Keshvari at regjeringen har gjort for lite for å stille reelle krav til romfolk som bosetter seg i Norge. 

- Vi har brukt hundrevis av millioner kroner gjennom historien på romfolk i Norge. Hva har resultatet vært? Ramponerte boliger, analfabetisme og økte sosialutbetalinger, fastslår Keshvari overfor avisa. 

Utspillet kommer som en følge av en artikkel i lørdagens Vårt Land, der sosiolog Pål Veiden blant annet uttaler at flere romfolk bør bli fratatt barna. 

- Jeg mener vi må tørre å stille med samme forventninger til romfolket som til andre. I dag har vi gjort romfolk til annenrangs borgere, sier Frp-politikeren. 

 

Sier seg enig

Sosialistisk Venstrepartis Aksel Hagen sier seg enig i at man opp gjennom historien burde gjort mer for å stille krav til romfolket. 

Saken fortsetter under annonsen

- Regjeringen prøver nå å gjøre skolen mer bevisst på hvem romfolket er og møte dem med en positiv holdning. I tiden fremover går det ikke an å leve på utsiden av det moderne samfunn, sier Hagen til Vårt Land. 

KrFs Geir Bekkevold er på sin side sterkt kritisk til Veidens forslag om å ta flere barn fra romfolket. 

- Det tar jeg sterkt avstand fra. Det er et gufs fra fortiden og her må vi heller finne andre, gode tiltak, sier han.