sz6715f2_as_sma.jpg
– Hvor mange statsråder trenger vi egentlig? spør Erna Solberg, og mener det er aktuelt å redusere antallet.

Åpner for å kutte statsråder

Publisert: 2. oktober 2013 kl 09.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Høyre og Frp bekrefter at de vil fordele statsråder etter valgresultat. Det åpner for at Høyre kan få langt flere statsråder enn det Frp får i en ny regjering. 

– Matematikken er veldig grei: Med dagens regjeringsstørrelse så ville vi hatt mellom 12 og 13 statsråder, og Frp mellom 7 og 8. Det er et utgangspunkt, og så skal vi forhandle, sier påtroppende statsminister Erna Solberg til VG. 

Samtidig legger hun til at ikke dagens struktur er hogget i sten, og at det kan bli endringer i departementsstrukturen som påvirker antallet statsråder.

– Hvor mange statsråder trenger vi egentlig? Det er aktuelt å redusere, sier Solberg til avisen.

Les også: Frp mangler kvalifiserte statsråder

Ikke enige om fordelingen

Høyres ønskeliste inneholder blant annet statsrådpostene helse, skole, utenriks og justis. De samme postene ønsker Frp seg, og dette er poster som anses som politisk viktige også for Frp. Det får Siv Jensen til å slå fast at det ikke er noe som er fastlagt før regjeringsforhandlingene begynner. 

Saken fortsetter under annonsen

– Det er ikke endelig avklart hvordan uttellingen i antallet statsråder blir, det må vi forhandle om. Erna Solberg har flagget noen saksfelt som er viktige for Høyre, men det er også saksfelt som er viktige for Frp, så her blir det dragkamp, sier Jensen til VG.