else_may_botten.jpg
Ap-sentralstyremedlem Else May Botten mener Venstre og KrF kan oppnå mer på Stortinget ved å samarbeide med hennes parti enn ved å være i regjering.

Ap-topp vil bygge bro mot sentrum

Publisert: 30. september 2013 kl 10.32
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Else-May Botten, nyvalgt sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, mener partiet bør gjøre mer for å forsøke å bygge bro til de to sentrumspartiene Venstre og KrF. Hun mener de to partiene kan oppnå mer sammen med Arbeiderpartiet på Stortinget, enn de kan håpe på å få til i regjering. 

– Går KrF og Venstre ut hånd i hånd, forsvinner flertallet. Da kan det dannes flere ulike flertall i Stortinget, og det vil gi KrF og Venstre mer makt. Høyre og Frp vil hele veien være avhengig av støtte fra et opposisjonsparti, og sentrumspartiene behøver ikke være tro mot regjeringen, sier Botten til Klassekampen. 

Flere ganger har Jens Stoltenberg uttalt at hans dør står på vidt gap for sentrumspartier som ønsker samarbeid. Botten er enig i at de to partiene i sentrum har mer til felles med de hypotetiske regjeringspartnerne Høyre og Fremskrittspartiet.

– Jeg synes det er rart at KrF ikke føler seg sterkere knyttet til Arbeiderpartiet enn de gjør. Med en eventuell Høyre/Frp-regjering blir det veldig spennende å se hvordan samarbeidsklimaet på Stortinget utvikler seg, sier hun til avisen.

Avvises av KrF

Påtroppende KrF-stortingsrepresentant Hans Fredrik Grønvan har lite til overs for utspillet fra Botten. Han fastholder klart at KrF vil bidra til en ny regjering, i et formalisert samarbeid.  

– Vi skal samarbeide med de tre andre partiledelsen nå diskuterer med. Om det blir i form av regjeringsdeltakelse eller at KrF har et formalisert samarbeid med regjeringen, gjenstår å se. Men samarbeid, det blir det, sier han. 

Saken fortsetter under annonsen