sz5ed35c_as_sma.jpg
– I motsetning til mange kortkabaler vil opposisjonskabalen alltid gå opp til slutt, sier Aps partisekretær Raymond Johansen.

Ap: – Opposisjonskabalen vil gå opp

Publisert: 24. september 2013 kl 10.22
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Ap er i disse dager i gang med å forberede sin nye tilværelse som stortingsparti og opposisjonsleder. Før det nye stortingsåret begynner må man fordele posisjoner. Foreløpig synes det klart at Jens Stoltenberg blir parlamentarisk leder, mens resten er mer uklart. Dagsavisen anslår at Ap kan sikte mot fire komitéledere og fire nestledere. 

– Vi er godt i gang med å sette sammen et slagkraftig lag som vil være tydelig i opposisjon. Det er et luksusproblem å ha så mange gode kandidater, både nye og erfarne, sier lederen for valgkomiteen som skal legge stortingskabalen, partisekretær Raymond Johansen, til Dagsavisen. 

Noe av det som pekes på som et problem er at en slik kabal aldri vil gå helt opp, som en følge av at Ap har flere sannsynlige kandidater enn de har poster å fordele. Dette er ikke Johansen enig i at nødvendigvis er et problem. 

– I motsetning til mange kortkabaler vil denne alltid gå opp til slutt, sier han. 

Vil gi plass til «den nye vinen»

Det spekuleres blant annet i om man nå, i større grad enn tidligere, ønsker å gjøre plass til den nye Ap-vinen. Dette inkluderer representanter som Torgeir Michaelsen, Anette Trettebergstuen og Jette Christensen. Sistnevnte hadde forrige periode plass i kontroll - og konstitusjonskomiteen, men vil ikke si noe om hun ønsker seg tilbake dit. 

– Det er ingen områder som jeg ikke er motivert for å jobbe med. Jeg gleder meg til å forvalte velgernes tillit så godt jeg kan for et mer rettferdig Norge, sier hun til Dagsavisen. 

Saken fortsetter under annonsen