Algeta fikk innovasjonspris

Publisert: 18. oktober 2013 kl 09.49
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.05

 

Algeta får årets pris for måten selskapet gjennom sitt banebrytende arbeid innen utvikling av nye kreftmedisiner har bidratt til å styrke og synliggjøre den internasjonale konkurransekraften til innovasjonsmiljøene i Osloregionen, skriver Oslo Innovation Week i en pressemelding.

– Vi er veldig stolte over å motta denne anerkjennelsen og håper at vår suksess kan motivere både enkeltpersoner og virksomheter til å økt satsing på næringsrettet forskning. Prisen er også en stor honnør til våre samarbeidspartnere Bayer og IFE som har som har vært gode bidragsytere i prosessen, sier Thomas Ramdahl, EVP og COO i Algeta i meldingen.

– Det var mange gode kandidater til Oslo Innovation Award 2013. Algeta utmerket seg på grunn av sitt målrettede arbeid med å utvikle produkter som vil være av stor betydning innen kreftbehandling i hele verden fremover. Det er moro å se hvordan innovasjonsmiljøene i Osloregionen vokser og er i toppen verdenstoppen innen onkologi, sier juryleder Per L. Saxegaard, på vegne av årets Oslo Innovation Award jury.

Algeta har i 2013 fått et internasjonalt gjennombrudd med legemiddelet Xofigo, som ble godkjent for bruk i USA i mai 2013, og anbefalt godkjent av European Medicines Agency i slutten av september, med endelig godkjenning i EU ventet i løpet av 2013.

Algeta er det største biotekselskapet på Oslo Børs. Fra å ha under 10 ansatte for 10 år siden har Algeta på sine kontorer i Oslo og på Kjeller nå til sammen 100 ansatte, i tillegg til et etablert apparat med ca 80 ansatte i USA.

Saken fortsetter under annonsen