1565 omstillings-arbeidsplasser

Publisert: 26. oktober 2010 kl 09.28
Oppdatert: 26. oktober 2010 kl 09.12

Det viser en rapport om langtidseffekter av omstilling som Trøndelag Forskning og Utvikling har laget etter initiativ frå Distriktssenteret.

– Det er tydelig at omstillingstatus gir kommuner og regioner et løft med langsiktige resultater. Omstillingsprogrammene har likevel ikke vært kraftige nok til å kompensere fullt ut for negativ utvikling som følge av langvarig nedgang i basisnæringer, nedbemanning i hjørnesteinsbedrifter og generelle sentraliseringsprosesser, forteller seniorforsker Roald Sand i Trøndelag Forsking og Utvikling.

Omstilling ikke nok

I studien har Trøndelag Forskning og Utvikling sett på ti områder som hadde omstillingsstatus rundt tusenårsskiftet, for å finne ut om omstillingsprosjektene har hatt langvarig effekt. Prosjektene fikk 388 millioner kroner i tilskudd. Ved utgangen av 2009 hadde omstilling i de ti områdene bidratt til 1565 flere arbeidsplasser.

Disse områdene hadde fra før økende ledighet, og rapporten viser at det hadde stått enda dårligere til i uten satsingen. Evnen til å utvikle nye virksomheter i omstillingsområdene er styrket, også på lang sikt. De ulike omstillingsområdene har også fått et mer robust og variert næringsliv, konkluderer forskerne.

 

 

 

 

 

 

 

Saken fortsetter under annonsen