jonas_gahr_st__.jpg

– Vanskelig Støre-kandidatur til sentralstyret i Ap

Publisert: 5. april 2011 kl 08.20
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.22

Ifølge flere fylkesledere Klassekampen har snakket med, kan det bli vanskelig å få inn utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i partiets sentralstyre, som fra før allerede har tre medlemmer som passer i denne kategorien: Ap-leder Jens Stoltenberg (51), partisekretær Raymond Johansen (50) og Jan Bøhler (59).

Mange mener det vil sende feil signaler å gi enda en middelaldrende Oslo-mann plass i sentralstyret, samtidig som Støres ministerpost også gjør Aps øverste organ mer topptungt enn det er i dag.

Leder for Vestfold Ap, Sonja Mandt, sier en direkte utskiftning mellom Støre og en av de utgående sentralstyremedlemmene er uforenlig med partiets vedtekter.

– Jeg har selv sittet i valgkomiteen og vet at kravene om kjønnsbalanse, representasjon fra hele landet og fra ulike funksjoner er absolutte, sier Mandt.

Ifølge VG kan likevel valgkomiteen komme til å foreslå en forskyvning av tyngdepunktet i Aps sentralstyre fra distriktene og inn til Oslo, til tross for motstand fra distriktene.

Støre skal trolig erstatte kommunalråd Odd Kristian Reme i Stavanger, som har takket nei til en ny periode i sentralstyret. May Britt Lunde fra Aust-Agder har også frasagt seg gjenvalg til sentralstyret.(©NTB)

 

Saken fortsetter under annonsen