rasmus_hansson_.jpg

SV kan takke seg selv

Publisert: 20. august 2013 kl 00.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.25

Miljøpartiet De Grønne mener SV kan takke seg selv for de dårlige målingene etter at de sa nei til De Grønnes invitasjon om å delta i en klimapolitisk allianse på tvers av blokkene før valgkampen. 

- Venstre, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti vil foreløpig ikke skifte fokus fra blokksystemet. Nå svarer tydeligvis velgerne, sier De Grønnes toppkandidat i Oslo, Rasmus Hansson, til Dagsavisen. 

Hansson sier formålet med invitasjonen var å teste om det var miljøet eller blokkpolitikken som var den viktigste for de øvrige partiene. 

- Disse partiene stiller seg i dag i en posisjon der de er innbyrdes motstandere på Stortinget. Derfor ville vi invitere dem til i stedet å samarbeide for en helt annen maktposisjon med minst 15 prosent samlet oppslutning. Langt mer enn SVs håndfull i samarbeid med Arbeiderpartiet, og Venstre og Kristelig Folkeparti med sin litt større håndfull opp mot Høyre, sier han til avisen. 

 

Vil ikke svare på Ap-invitasjon

Tidligere har Raymond Johansen åpnet for samarbeid med et grønt parti på vippen, men Hansson vil ikke komme med noe konkret svar på invitten. 

Saken fortsetter under annonsen

- Vi prater selvsagt gjerne med Arbeiderpartiet og Raymond Johansen, men vi vil ikke være en del av dagens blokkpolitikk, sier han. 

For et parti som har framstått som noe helt nytt i norsk politikk denne valgkampen står det ikke på ambisjonsnivået hos Miljøpartiet De Grønne. 

- Om 8-10 år har vi tosifret antall oppslutning, og er inne med tosifret antall representanter på Stortinget, slår han fast overfor Dagsavisen.