Ryktesmeden smir igjen

Publisert: 29. juli 2002 kl 12.52
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Mannen som formidlet anonyme og udokumenterte rykter om Mette-Marits «utagerende festing», Gudmund Lindbæk, er back in business. Et halvt år etter at han ble sparket fra redaktør-jobben hos nettstedet Jetzet, er han tilbake i jobb som sladder-journalist samme sted. Kanskje ikke så rart, for Lindbæk er fremdeles hovedaksjonær i selskapet. En rolleblanding han ikke anser for problematisk. Uansett synes det som redaksjonen har skjerpet seg når det gjelder kildebruk. Det refereres for eksempel flittig til «en kjent spåkone i New York», som bare ved å se på et bilde av Märtha Louises angivelige flamme, Ari Behn, kan forutsi at han kommer til å bli en mektig mann i Norge.
Redaksjonen har også foretatt en kroppsnær gjennomgang av Behns venner, slik at Sonja skal få anledning til å forberede seg på nye bekjentskaper med en spennende fortid. Men å brette ut kongelige for- og baksider er visstnok dårlig butikk. Regnskapstall vil Lindbæk ikke ut med. Men konfrontert med rykter om dårlig økonomi, røper han at livet som ryktesmed er uglamorøst og nærmest svelt i hjel.
«Det går til hælvete. Vel, det var en spøk, men det kunne klart gått bedre», sier sladderjournalisten med 19 års fartstid fra Se og Hør.
Han kan også avsløre at livet som ryktesmed tærer på egen kropp.
Saken fortsetter under annonsen

- Jeg lever på oppsparte midler. Og dette er den beste slankekuren jeg noensinne har vært på. Jeg har gått ned ni kilo siden oppstarten, avslører Lindbæk før han må tilbake til ryktesmia.