Røkke på kjøper’n

Publisert: 29. mai 2002 kl 15.03
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mørke skyer har senket seg over markedet for næringseiendom. Men det skremmer ikke Kjell Inge Røkke (bildet), som ønsker å vekte seg opp nettopp på eiendom.

I forrige uke sikret Røkke-selskapet Aker RGI Holding seg kontroll over 39,9 prosent av aksjene i børsnoterte Avantor ASA etter å ha ligget på en eierandel på drøye 23 prosent.

Avantor ASA er selskapet som styrer utviklingen av Nydalen, og som eier, bygger og forvalter en av de største utviklingsprosjektene i Oslo. Ferdig utviklet vil det ha kostet mellom 10 og 12 milliarder kroner (2002-kroner) å bygge den første komplette Røkkebyen (Les reportasje på sidene 22)..

- Vær så snill ikke å kalle dette for Røkkedalen. Det blir bare ikke riktig, fordi så mange andre også har bidradd til utviklingen, bønnfaller Jan Petter Storetvedt, som er styreformann i Avantor ASA og en av Kjell Inge Røkkes nærmeste menn.

Uansett har Nydalen gitt mersmak. Avantor ASA er nå på utkikk etter nye områder som kan utvikles til komplette bydeler med pulserende liv også etter kl. 18.00.

Storetvedt gjør det klart at Avantor leter etter nye jakt- og byggemarker i Oslo-området.

- Har Røkke og Aker RGI planer om å kjøpe seg ytterligere opp i Avantor?

Saken fortsetter under annonsen

- Det har vi overhodet ikke diskutert, hevder Storetvedt overfor Økonomisk Rapport.