Røkke - hel ved

Publisert: 25. juli 2002 kl 13.05
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Jens P Heyerdahl d.y. snakker med de fleste i samfunnet, bare han får gjøre det direkte. Og i lukkede fora, uten innblanding fra media. Slik er det også når han samtaler med journalister. Nå sist (30.mars) deltok han til og med på det interne seminaret i Aftenpostens politiske redaksjon, som et punkt til inspirasjon, ifølge PengePulsens alltid gode kilder. Forventningene var så store til live-opptredenen at også Per Egil Hegge og Nils Morten Udgaard møtte opp.

Kanskje kom det hele i stand fordi to tidligere Dagblad-topper nå styrer Egil Sundar og Terje Svabøs gamle bastion, nemlig Harald Stanghelle og Thor Gjermund Eriksen.

Den avtroppende konsernsjefen i Orkla snakket naturligvis om sitt livsverk - om bergmennene på Løkken Verk, om bedriftskulturen han er så stolt av, om behovet for langsiktighet. Og like mye om mangelen på dette i dagens samfunn.

Journalistene, som jo overvåker Makten, fikk også - helt på tampen - stilt et par spørsmål om Orkla-sjefens spesiale, utøvelse av makt. Her ble det levert relativt runde svar, og våre kilder hevder at journalistene ikke følte at de brant inne med de helt store nyhetene.

Skjønt da Kjell Inge Røkkes navn kom opp, økte substansverdien noe. Orkla-sjefen leverte faktisk en forsvarstale. Den fremmede
fuglen (Møre-fiskeren fra Seattle) hadde jo ikke blitt tatt pent imot her hjemme av de etablerte, var hans beskrivelse av hvordan hans nærmeste alliansepartner de siste årene var blitt motarbeidet. Han sa også direkte om Aker/RGI-eieren (og Kværner-raider) at han «er hel ved», og det er nok for Heyerdahl et av de sterkere superlativer han kan ta i bruk.

Dette taler i alle fall for seg selv. Fortsettelse følger dersom (når?) Jens Ps tid i Orkla er definitivt over.

Saken fortsetter under annonsen